Tag Archives: psikologji

A lindim të moralshëm?

moraliteti, morali

Kjo është një prej pyetjeve të mëdha të jetës: A lindim të vetëdijshëm për dallimin mes të mirës dhe të keqes? Apo i mësojmë besimet morale nga prindërit dhe shoqëria? Filozofët dhe psikologët kanë besuar për një kohë të gjatë se fonshjat lindin “lista bosh” dhe se është roli I …

Lexo më shumë

Faza tranzicionale e trurit

Shkruan: SHpat Komoni Në ditët e sotit njeriu nuk mund të memorizoj një numër telefoni në mendje, shpesh mund të harrojmë takimet, të harrojmë fytyrat e njerëzve që i takojmë gjatë ditës, harrojmë shkrepsën, harrojmë cigaret, etj. dhe pse ndodhë kjo? Truri I cili përbëhet prej neuroneve (më shumë se …

Lexo më shumë