Tag Archives: Prizreni

Shën Tereza

shen tereza, vatikani, prishtina, prizreni, shkupi, kosova, italia, india, kalkuta, don lush gjergji

Sot 22 vite pa humanisten shqiptare, nobelisten dhe të shenjtëruaren Sot bëhen 22 vjet nga vdekja e humanistes shqiptare, nobelistes dhe të shenjëtëruars së Vatikanit, Shen Nënë Tereza. Kurse, Muzeu Historik Kombëtar organizon një ekspozitë me foto me rastin e 3-vjetorit të shenjtërimit të Gonxhe Bojaxhiut – Shën Tereza. Në …

Lexo më shumë

Prizreni prinë me martesa

martesat, prizreni

Mosha mesatare e të martuarve në Kosovë dhe  në kurorëzimet sipas grup-moshave, dominojnë femrat   Sipas kësaj komunikate, mosha mesatare e të martuarve ishte 30 vjeç. Prej tyre mosha mesatare e meshkujve ishte 31 vjeç, ndërsa mosha mesatare e femrave ishte 28 vjeçe. Të dhënat në këtë publikim si bazë kanë të …

Lexo më shumë

Befasohet DnV: Pse rinumërim të plotë të votave në Prishtinë e Prizren ?

zgjedhje

Demokracia në Veprim (DnV) është shprehur e befasuar me vendimin e autoriteteve qëndrore për rinumërimin e votave në Komunë Prishtinës. InfoGlobi ju sjell të plotë Komunikatën e DnV-së: Demokracia në Veprim (DnV) gjatë vëzhgimit të procesit të votimit dhe numërimit në ditën e zgjedhjeve për raundin e dytë për kryetarë …

Lexo më shumë