Tag Archives: prishtina

Siç e kërkon ligji dhe tradita në BE

Kompanitë me mbi 100 punonjës do ndërtojnë çerdhe e kopshte Kompanitë e mëdha me mbi 100 punonjës do të duhet të ngrenë pranë ndërmarrjes çerdhe dhe kopshte”. Kërkesa është bërë nga kryebashkiaku, Erion Veliaj, i cili e konsideroi këtë një masë për të ulur fluksin e fëmijëve në institucionet publike. …

Lexo më shumë

Shën Tereza

shen tereza, vatikani, prishtina, prizreni, shkupi, kosova, italia, india, kalkuta, don lush gjergji

Sot 22 vite pa humanisten shqiptare, nobelisten dhe të shenjtëruaren Sot bëhen 22 vjet nga vdekja e humanistes shqiptare, nobelistes dhe të shenjëtëruars së Vatikanit, Shen Nënë Tereza. Kurse, Muzeu Historik Kombëtar organizon një ekspozitë me foto me rastin e 3-vjetorit të shenjtërimit të Gonxhe Bojaxhiut – Shën Tereza. Në …

Lexo më shumë

Shtatë fituesit e bursës

bursat, republika e cekise, praga, Bërno, prishtina, kosova

Republika e Çekisë edhe sivjet ndau bursa për ekonomi, teknologji informative, bujqësi, pylltari dhebiologji Shtatë studentët e Kosovës të cilët fituan bursën e qeverisë së Çekisë u takuan të martën me ambasadorin e Republikës së Çekisë, në Prishtinë, z. Pavel Bilek. “Republika e Çekisë ofron arsim cilësor, përmes këtyre bursave …

Lexo më shumë

S’ka libra falas për të gjithë

ministria e arsimit, librat, shkollat, prishtina

Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose t’i blejnë në librari Nxënësit e klasave tetë dhe nëntë, nuk mund të kenë libra të rinj në këtë vit shkollor, pasi Ministria e Arsimit nuk i ka shpërndarë ato. Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose …

Lexo më shumë

Fejton: Bujqësia urbane, një koncept i ri jetese, një mënyrë e re e të ushqyerit (7)

kodi penal i kosoves, mjedisi, ekologjia, prishtina, kosova

Ndotja ose shkatërrimi i mjedisit është terrorizëm, sipas Kodit Penal të Kosovës Behare Bajraktari Legjislacioni mjedisor, në Republikën e Kosovës, i miratuar që prej vitit 2003 në aspektin përmbajtësor është në harmoni me kërkesat e legjislacionit të BE-së për fusha të caktuara mjedisore. Madje edhe Kodi Penal i Republikës së Kosovë …

Lexo më shumë