Tag Archives: populizmi

Nacionalizmi autoriar, jo populizmi, është kërcënimi real për demokracinë

nacionalizmi, popullizmi,Tjitske Akkerman

Shkruan: Tjitske Akkerman Populizmi është ndoshta koncepti më i mbivlerësuar sot. Supozimi se populizmi po kërcënon të destabilizojë regjimet demokratike në Europë gëlon si në media, ashtu edhe në akademi. Populizmi, siç ka argumentuar Cas Mudde, është jo… Populizmi është ndoshta koncepti më i mbivlerësuar sot. Supozimi se populizmi po …

Lexo më shumë

Shqetësim për populizimin në rritje

Komisioneri i OKB-së për të Drejtat e Njeriut Said Raad al-Hussein u shpreh se gjithnjë e më shumë qeveri reagojnë ndaj kundërshtarëve me dhunë. Kjo vlen p.sh. për Turqinë, Venezuelën dhe Egjiptin. Në shumë vende dhuna reale apo e pretenduar nga nga ana e kundështarëve politikë po përdoret prej aktorëve …

Lexo më shumë