Tag Archives: pensionet

Me buxhetin 2019 pensionet rriten prej 15 deri në 20 për qind nga pensioni bazë.

pensionet

Shaip Kaleja, rreth të 70-ve, është njëri nga pensionistët i cili shprehet skeptik rreth paralajmërimit të Qeverisë së Kosovës për rritje të pensioneve. Në qendrën e pensionistëve në Prishtinë, ku pensionistët shpesh kalojnë kohën duke kuvenduar, luajtur shah, domino apo duke lexuar shtypin ditor, Kaleja thotë se rritja e pensioneve …

Lexo më shumë

Gjermania ulë kontributet e pensioneve

gjermani

Gjermania ka në plan të zvogëlojë kontributet e pensioneve që i duhet nga punëdhënësit dhe punonjësit me një total prej 1.3 miliard euro në vitin 2018. Kjo për shkak të punësimit të lartë dhe një niveli në rritje rezervash, thanë burimet qeveritare të premten. Kontributet për 2018 që punëdhënësit dhe …

Lexo më shumë