fbpx

Tag Archives: Papunësia

Rritet papunësia në Britani të Madhe

Rritja e pagave në Mbretërinë e Bashkuar është ngadalësuar përsëri, duke mbetur pas rritjes së çmimeve, gjë që sipas investitorëve ka siguruar rritjen e normave të interesit për të parën herë në një dekadë nga Banka e Anglisë. Të dhënat treguan gjithashtu se norma e papunësisë mbeti e pandryshuar në …

Lexo më shumë

Deri në vitin 2025 rreth 2 milionë bankierë do të mbesin papunë

bankat

Për shkak të zhvillimit të teknologjisë gjatë pesë vjetëve të ardhshme rreth një e treta e punëve aktuale bankare do të zhduken, tha ish-shefi i Citigroup, Vikram Pandit, në një intervistë me Bloomberg. Inteligjenca artificiale dhe robotike ka zvogëluar nevojën për punëtorë në disa prej sektorë bankarë, siç janë kontabiliteti, …

Lexo më shumë

Papunësia globale në rritje

Papunësia globale do të vazhdojë të rritet për shkak të rritjes së ngadalshme ekonomike dhe trazirave në treg, ka parashikuar Organizata për Punë e Kombeve të Bashkuara. Ajo ka thënë se 201 milionë njerëz në botë kanë qenë pa punë në vitin 2014, kurse raporti i publikuar parashikon që papunësia …

Lexo më shumë

Greqi – rritet papunësia

athine, greqi, papunesia, protesta

Shkalla e papunësisë në Greqi arriti një rekord prej 28% në Nëntor, sipas shifrave që sapo ka lëshuar qeveria. Shkalla është rritur nga 27.7% në muajin e mëparshëm. Për ata nën moshën 25 vjeç, papunësia ka arritur 61.4%. Masat e ashpra shtrënguese kanë çuar deri te shkurtimi i ekonomisë greke …

Lexo më shumë