Tag Archives: Panama Papers

“Wikileaks” ishte vetëm fillimi, lexoni çka sjell skandali “Paradise Papers”

paradise_papers

Shkruan: Evliana BERANI Pas zbulimeve të sekreteve botërore nga  “Wikileaks” e  “Panama Papers“, gazetarët hulumtues të vendeve të ndryshme të botës vijnë me  “Paradise Papers“. Edhe kësaj radhe në fokus të hulumtimit ishin elitat botërore, politkanë, mbretër, sekretarë shtetesh, biznismenë e korporata mediash sociale, ministra, sportistë, aktorë e shumë figura tjera …

Lexo më shumë

DW: Kur të gjithë kopjojnë

panama papers

“Panama Papers” janë një sukses gazetaresk i Süddeutsche Zeitung, por që tregon njëkohësisht, se ku çalon puna tek ne, njerëzit e medieve dhe se si është gjendja e gazetarisë në epokën digjitale. Terrabajt. Terra-byte. A mund të flas hapur? Kam frikë se nuk kam lexuar kurrë një terrabajt. Shumë libra, …

Lexo më shumë