fbpx

Tag Archives: numri zero

Ja origjina e numrit zero

0

Hulumtuesit nga Universiteti i Oksfordit analizuan dorëshkrimin e Bakhshalit, teksti matematikor më i vjetër dhe përcaktues i origjinës së simbolit. Zeroja sot njihet si një formë ovale, pak e gjerë, ndërkohë që në realitet ka filluar si një pikë. Ky lloj simboli përdorej për të shënjuar pozicion. Përfaqësonte fillimin e …

Lexo më shumë