Tag Archives: Nobel

Kraja i përgjigjet Akademisë Suedeze për çmimin Nobel që i është ndarë shkrimtarit Peter Handke

mehmet kraja

Mehmet Kraja, Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës i ka kthyer letër Akademisë Suedeze e cila është sqaruar sa i përket çmimit Nobel për Letërsi për vitin 2019 që i është ndarë shkrimtarit Peter Handke, një eksponent i shquar i ideve fashiste të nënshtrimit dhe robërimit …

Lexo më shumë

Duhej të mbahej sot te ambasada suedeze

nobel, perter hanke, suedia, kosova, ballkani

Pse shtyhet protesta për kundërshtimin e Nobelit për Handke Ben Apolloni, njëri nga organizatorët e protestës “No Nobel for Handke”, ka njoftuar se kjo protestë është shtyrë për shkaqe sigurie. Ai përmes një statusi në Facebook, ka sqaruar në detaje vendimin e tyre, shkruan KultPlus.com https://www.facebook.com/ben.apolloni/posts/10218335419509677 Statusi i Ben Apollonit …

Lexo më shumë