Ballina / Tag Archives: NATO (page 3)

Tag Archives: NATO

Greqi-Maqedoni: Grindje me pasoja

Mosmarrëveshja për emrin midis Greqisë dhe Maqedonisë mund të ketë ndikim në stabilitetin e gjithë Evropës Juglindore, mendon Reinhard Veser. Mosmarrëveshja për emrin midis Greqisë dhe Maqedonisë është më shumë se një shfaqje teatrale mes dy shteteve. Ajo mund të ketë ndikim në stabilitetin e gjithë Evropës Juglindore. Për shkak …

Lexo më shumë

Katër pikat për veprimin e SHBA-së në Ballkan

NATO

Këshillit Atlantik publikoi raportin për strategjinë e re amerikane për Ballkanin me titullin “Ballkani përpara: Strategjia e re e SHBA-së për rajonin”. Aty propozohet prania e përhershme ushtarake amerikane në Evropën Juglindore, angazhimin për “pajtim historik” me Serbinë dhe ripërtëritjen e reputacionit të SHBA-së si ndërmjetës i vërtetë. Sipas vlerësimit …

Lexo më shumë

Liderët e Kosovës presin ambasadoret amerikane dhe britanike të NATO-së

Liderët e Kosovës presin ambasadoret amerikane dhe britanike të NATO-së. Aktualisht nuk ka informacione se çka u diskutua prapa dyerve të mbyllura, por nga komunikata e autoriteteve shtetërore të Kosovës kuptohet se çka i thanë ata musafirëve. Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, i shoqëruar nga Kryeministri i Republikës …

Lexo më shumë