Ballina / Tag Archives: Mjekët

Tag Archives: Mjekët

Mjekët specialistë nuk preferojnë punësimin në spitalet rajonale

QKUK

Spitalet rajonale të Kosovës kanë mungesë të kuadrove mjekësore. Megjithatë në konkursin e fundit të shpallur nga Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ditë më parë për pranimin e mjekëve specialistë, këta të fundit nuk kanë shprehur interesim për t’u punësuar. Në Spitalin e Përgjithshëm të Ferizajt, ishin kërkuar 2 …

Lexo më shumë

Rritja e pagave i fut mjekët në grevë

mjeket, greva, ikja

Pavarësisht vizitës së ministrit të Shëndetësisë, Uran Ismali, 36 specialistë të kirurgjisë së përgjithshme dhe abdominale kanë vazhduar grevën. Kërkesa kryesore e doktorëve të kësaj klinike është rritja e pagave. Ministri Ismaili me këtë rast tha se problemet nuk mund t’i rregullojnë brenda natës, mirëpo premtoi se çdo gjë do …

Lexo më shumë

Mjekët nuk i mbron ligji në punë

shendetesia

Të drejtat e punëtorëve shëndetësorë në Kosovë nuk mbrohen me ndonjë ligj të veçantë. Vakuumi ligjor, besohet se ka ndikuar në shtimin e rasteve të sulmeve apo edhe kërcënimeve e fyerjeve që u bëjnë atyre në vendin e punës, qoftë pacientët apo qytetarët që vizitojnë të afërmit e tyre nëpër …

Lexo më shumë