Tag Archives: mjedisi

Fejton: Bujqësia urbane, një koncept i ri jetese, një mënyrë e re e të ushqyerit (7)

kodi penal i kosoves, mjedisi, ekologjia, prishtina, kosova

Ndotja ose shkatërrimi i mjedisit është terrorizëm, sipas Kodit Penal të Kosovës Behare Bajraktari Legjislacioni mjedisor, në Republikën e Kosovës, i miratuar që prej vitit 2003 në aspektin përmbajtësor është në harmoni me kërkesat e legjislacionit të BE-së për fusha të caktuara mjedisore. Madje edhe Kodi Penal i Republikës së Kosovë …

Lexo më shumë

Vendi i biçikletave

holanda, utrehcht, bicikleta, mjedisi

Shteti i vetëm në botë që ka 17 milionë banorë dhe rreth 23 milionë biçikleta Utrecht-i, qyteti holandez me rrugët më funskionale për biçikleta, këtë javë bëri hapjen e parkingut më të madh të biçikletave në botë, me një kapacitet prej 12.500 biçikletash, shkruan nltimes. Parkingu i biçikletave është hapur …

Lexo më shumë

Epoka e drunjëve

drunjt, karboni, ajri, toka

Vetë me drunjë ulim CO2 Një ekip studiuesish ka përllogaritur se ka mjaftueshëm vend në Tokë për të mbjellë drunjë në gjendje që të thithin dy të tretat e karbonit të pranishëm në atmosferë, një zgjidhje ndaj ngrohjes klimatike. Studimi, i zhvilluar nga profesorët e universitetit “ETH Zurich” dhe i …

Lexo më shumë