fbpx

Tag Archives: menopauza_

Simptomat e menopauzës

menopauza_

Simptomi më i dukshëm i ndërprerjes së ciklit të funksionimit të vezoreve është amenorea afatgjate. Ndalja e ciklit menstrual tregon që niveli i estrogjenit, të cilin e prodhojnë vezoret, nuk është i mjaftueshëm të lëviz përhapjen endometriale. Simptomet vazomotorike manifestohen në forme nxehtësie, djersitjeje natën dhe palpitacioni, dhe këto paraqesin …

Lexo më shumë