Ballina / Tag Archives: media (page 4)

Tag Archives: media

Maqedoni: Puna e portaleve duhet të rregullohet me Ligj

online, tastiera, ick

“Standardet profesionale të gazetarisë në mes rregullimit dhe vetërregullimit”, ishte tema e debatit të sotëm, e organizuar nga Qendra për Zhvillimin e Mediave. Panelistët diskutuan rreth asaj se sa është e vështirë puna e mediumeve, me çfarë vështirësish përballen ata, sa funksionon sistemi i rregullimit dhe vetërregullimit dhe kush mban …

Lexo më shumë

Gjermani: Ndalohen hetimet kundër gazetarëve

gazetat,media

Gjermani: Prokurori i Përgjithshëm në detyrë i Gjermanisë e ndërpreu hetimin për tradhëti të atdheut kundër gazetarëve të blogut netzpolitik.org. Ai tha se informacioni i publikuar nuk përmbante sekrete shtetërore. Në një deklaratë të publikuar në internet, të nxjerrë të hënën, kryeprokurori në detyrë, Gerhard Altvater tha se në bashkëpunim …

Lexo më shumë

Gjermani: Gazetarët reagojnë kundër kallëzimit penal

gazetat,media

Kallëzimi penal i Presidenti i Entit Federal të Mbrojtjes Kushtetuese ndaj gazetarëve Markus Beckedahl, themelues i portalit netzpolitik.org, dhe André Meister ka shkaktuar reagime të forta. Shoqata gjermane e gazetarëve i dënoi ashpër hetimet nga Prokuroria Federale. Ky qëndrim është “një përpjekje e palejueshme, për t’u hequr të drejtën e …

Lexo më shumë

WP kodon ueb-faqen e lajmeve

WP

Gazeta Washington Post ka nisur të kodojë pjesë të ueb-faqes së saj, për ta bërë më të vështirë për spiunët kibernetikë dhe hakerët që të monitorojnë artikujt që përdoruesit lexojnë. Gazeta amerikane ka thënë se do që përdoruesit “të ndjehen të sigurt”, edhe pse mund të ketë rënie të përfitimeve …

Lexo më shumë