fbpx

Tag Archives: martesa

Smë duhet burri i mirë

emiratete arabe, divorci, martesa

Bashkëshorti nuk zihet me të, nuk i bërtet kurrë dhe është gjithmonë i sjellshëm Një grua në Emiratet e Bashkuara Arabe ka kërkuar divorcin sepse burri i saj tregon “dashuri të tepruar” duke e ndihmuar me punët e shtëpisë dhe duke e “mbytur” me dhurata. Gjithashtu, ajo i tha një …

Lexo më shumë

Detaje për martesën e vajzës së ambasadorit hebraiko amerikan me një shqiptar

vajza e ambasadorit hebraik martohet ne shqiperi

Agjencia Hebraike e Lajmeve, përmes buletinit të saj ditor, “Jewish Daily Bulletin”, më 17 tetor 1930, bën të ditur edhe martesën e Dorothy Jean Bernstein, vajzës së madhe të ambasadorit amerikan, gazetarit të njohur hebre, Hermain Bernstein, në ambientet e legatës amerikane në Tiranë. “Dorothy Jean Bernstein, vajza e Herman …

Lexo më shumë

Turqi: Martesë para myftiut

Qeveria turke planifikon t’u japë myftinjve të drejtën për të lidhur martesa. Organizatat e grave paralajmërojnë protesta. Që pas futjes në përdorim të Kodit Civil në vitin 1926 martesat në Turqi mund të lidhen vetëm përpara nëpunësit të gjendjes civile. Certifika zyrtare e martesës ishte po ashtu kusht për lidhjen …

Lexo më shumë

Turqi: Martesë para myftiut

Qeveria turke planifikon t’u japë myftinjve të drejtën për të lidhur martesa. Organizatat e grave paralajmërojnë protesta. Që pas futjes në përdorim të Kodit Civil në vitin 1926 martesat në Turqi mund të lidhen vetëm përpara nëpunësit të gjendjes civile. Certifika zyrtare e martesës ishte po ashtu kusht për lidhjen e …

Lexo më shumë