fbpx

Tag Archives: luigj gurakuqi

93 vjet nga vrasja e Luigj Gurakuqit

luigj_gurakuqi

Luigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi Deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetet e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më …

Lexo më shumë