fbpx

Tag Archives: ligji

Mjekët nuk i mbron ligji në punë

shendetesia

Të drejtat e punëtorëve shëndetësorë në Kosovë nuk mbrohen me ndonjë ligj të veçantë. Vakuumi ligjor, besohet se ka ndikuar në shtimin e rasteve të sulmeve apo edhe kërcënimeve e fyerjeve që u bëjnë atyre në vendin e punës, qoftë pacientët apo qytetarët që vizitojnë të afërmit e tyre nëpër …

Lexo më shumë

Ministria e Drejtësisë: Kodi Penal si ai i Gjermanisë

drejtesia , KGJK

Ministria e Drejtësisë (MD) ka reaguar ndaj debateve për projektligjin për kodin penal, për të cilët për shkak të amendamentit që ndërlishet me shpifjet ndaj Presidentit, Qeverisë, Kuvendit, një pjesë e madhe e njerëzve mendon se ‘do ta instalojë’ diktaturën. Ky është reagimi i plotë i Ministrisë së Drejtësisë:  Me qellim të avancimit …

Lexo më shumë

Nënshkruhet ligji për mbikëqyrje të huaj

Për të monitoruar aktivitetet e amerikanëve, qeveria duhet të marrë urdhër nga gjykata speciale, residenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, ka nënshkruar në ligj zgjatjen pesëvjeçare të autoritetit të Qeverisë së Shteteve të Bashkuara për të monitoruar aktivitetet e spiunëve dhe të terroristëve të dyshuar jashtë vendit. Ligji, i …

Lexo më shumë