fbpx

Tag Archives: librat

22 librat më të mirë për t’u lexuar

librat, leximi, media

1.“Për kë bien kambanat” – Ernest Hemingway Është roman i botuar në vitin 1940. Libri tregon historinë e Robert Jordanit, një specialist shpërthimesh amerikan në Brigadat Ndërkombëtare, i vendosur në një njësi guerilësh republikanë gjatë Luftës Civile në Spanjë (1939 – 1939 ). Ai eksploron një numër temash të tilla, …

Lexo më shumë

S’ka libra falas për të gjithë

ministria e arsimit, librat, shkollat, prishtina

Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose t’i blejnë në librari Nxënësit e klasave tetë dhe nëntë, nuk mund të kenë libra të rinj në këtë vit shkollor, pasi Ministria e Arsimit nuk i ka shpërndarë ato. Librat duhet t’i sigurojnë nga shokët e gjeneratës paraprake ose …

Lexo më shumë

Lexim apo rrjete sociale?

librat, leximi, media

Media televizive dhe jo vetëm është projektuar e tillë që të jetë problematike Për të lexuar 200 libra, do të nevojitej të shpenzoni 417 orë në vit, por lind pyetja se nëse shumica e njerëzve punon vetëm 40 orë në javë si mund të gjejmë kohën për të lexuar për …

Lexo më shumë