fbpx

Tag Archives: legjendat

Gojëdhënat popullore – shqiptare

butrinti

Legjenda ose gojëdhëna është një tregim popullor për ngjarje dhe për figura historike të së kaluarës. Dallohen dy grupe legjendash popullore: ato mitologjike dhe legjendat historike. Shkruan: Leonorë MAKOLLI/ info GLOBI Në legjendat mitologjike pjesa më e madhe e personazheve, situatave dhe subjekteve janë krijuar nga fantazia popullore, p.sh. legjendat …

Lexo më shumë