Tag Archives: LDK

Abrashi: Gruaja nuk është vetëm kuota. Ajo është pjesë integrale e shoqërisë

Arban Abrashi, grate

Kandidati i LDK-së për kryetari i Prishtinës, Arban Abrashi ka deklaruar se vendimmarrja dhe fuqizimi janë dy shtylla kryesore përmes së cilave synojnë t’i përmirësojnë politikat e tyre gjinore por edhe ta fuqizojnë gruan në Prishtinë. Abrashi këto komente i bëri gjatë tryezës me temë “Fuqizimi ekonomik dhe social i …

Lexo më shumë

LDK: Auditori gjeti shumë parregullsi në Komunë të Prishtinës

LDK_InfoGlobi

Zyrtarë të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), nëpërmjet një njoftimi për media deklarojnë se raportet e Zyrës Kombëtare të Auditimit kanë gjetur parregullsi të mëdha në menaxhimin e Komunës së Prishtinës në vitet 2014-2016, duke përfshirë edhe “paaftësi në shpenzim buxheti, paaftësi në planifikim buxheti, paaftësi në realizim të të …

Lexo më shumë

Vlora Dumoshi: Do të bashkëpunojë me qytetarë.  Në familje, në lagje

Vlora Dumoshi

Vlora Dumoshi, prej vitesh është pjesë e jetës politike dhe institucionale në Kosovë. Karrierën e filloi si gazetare e Revistës Studentore “Bota e Re”, e vazhdoi me angazhimin si staf civil në Forcat Paqeruajtëse Amerikane për Kosovë dhe Bosnje e Hecegovine, e më pas në organizatat e ndryshme ndërkombëtare për zhvillimin …

Lexo më shumë

LDK kundër rishikimit buxhetor

lumir abdixhiku_infoglobi

Lumir Abdixhiku i LDK’së, i cili edhe e udhëheq Komisionin për Buxhet dhe Financa, tregoi se Lidhja Demokratike ka votuar kundër rishikimit buxhetor për shkak të shpërndarjes së parave të sigurimeve shëndetësore për pagat e veteranëve. Abdixhiku ka dhënë arsyet e votimit kundër sepse buxheti, sic thotë ai, heq fondet …

Lexo më shumë

Dumoshi: Unë jam Vlora e Prishtinës

vlora dumoshi

Kandidatja për asambleiste në Kuvendin e Prishtinës nga radhët e LDK-së, Vlora Dumoshi, të hënën mbrëma e fokusoi fushatën në barazi gjinore. Gjatë takimit me gratë , Dumoshi foli për sfidat e gruas në politikë dhe pengesat me të cilat ballafaqohen gratë e vajzat. InfoGlobi ju sjell të plotë fjalimin …

Lexo më shumë