fbpx

Tag Archives: kushtetuta

Cilat pjesë të rregullores së Specieles bien ndesh me Kushtetutën

aktakuzë, drejtesi, judikature

Dhoma e Specializuar e Gjykatës Kushtetuesi ka konstatuar se dhjetë prej rregullave të tetë neneve të Referimit të Rregullores së Procedurës dhe të Provave të Gjykatës Speciale janë në mospërputhje me kapitullin e dytë të Kushtetutës së Republikës së Kosovës që përcakton “Të drejtuat dhe Liritë Themelore” të shtetasve kosovarë. Sipas …

Lexo më shumë

Qeveria aprovoi nismën për ndryshimin e Kushtetutës

Kabineti qeveritar ka aprovuar nismën për ndryshimin e Kushtetutës së Kosovës dhe Projektligjin për Zgjedhjet e Përgjithshme në Republikën e Kosovës. Duke prezantuar projektamandamentimet e Kushtetutës së Republikës së Kosovës, kryeministri Hashim Thaçi, në mbledhjen e qeverisë ka thënë se duke u bazuar në rrjedhat e miratimit të analizës të …

Lexo më shumë