fbpx

Tag Archives: kushtetuesja

Kushtetuesja ia refuzon Haradinajt kërkesën për interpretim të kompetencave të Qeverisë së dorëhequr

Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka cilësuar të papranueshme për interpretim kërkesën e kryeministrit në largim të Kosovës, Ramush Haradinaj, lidhur me definimin e kompetencave dhe funksionimit të Qeverisë pas dorëheqjes së kryeministrit. “Gjykata konkludoi se çështjet e ngritura nga parashtruesi i kërkesës nuk hyjnë në fushëveprimin e jurisdiksionit të …

Lexo më shumë

Haradinaj i drejtohet kushtetueses. Megjithatë, dorëzon kërkesën për interpretim

haradinaj i drejtohet kushtetueses

Kryeministri në dorëheqje, Ramush Haradinaj, ka njoftuar se sot ka dorëzuar në Gjykatën Kushtetuese kërkesën për interpretim të aktit të dorëheqjes së tij nga posti i kryeministrit dhe definimin e kompetencave dhe funksionimit të Qeverisë pas këtij akti. Ai përmes një postimi në Facebook, thotë se qëllimi i kërkesës është, …

Lexo më shumë

Haradinaj pezullon rritjen e pagave, pret vendimin e Kushtetueses

Haradinaj

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj ka pezulluar përkohësisht vendimin për rritje të pagave për kabinetin qeveritar. Se çfarë do të ndodhë me këtë vendim varet nga Gjykata Kushtetuese, thotë Kryeministri Haradinaj. Vendimi i kryeministrit Haradinaj erdhi pasi që Agjencia Kundër Korrupsionit e kishte cilësuar të jashtëligjshëm vendimin për rritje të …

Lexo më shumë

Spanjë: Kushtetuesja anulon vendimin për pavarësinë e Katalonisë

kataloni

Gjykata Kushtetuese e Spanjës (TC) ka anauluar unanimisht vendimin për shpalljen e një anshme të pavarësisë së Katalonisë . Deklarata e Pavarësisë ishte shpallur nga autoritetet rajonale të Katalonisë, përkatësisht nga Parlamenti rajonal më 27 Tetor . Gjykata Kushtetuese e Spanjës  konsideron se Deklarata e Pavarësisë së Katalonisë “paraqet një …

Lexo më shumë

Kushtetuesja kthen në punë zyrtaren Minire Zeka, e larguar nga puna më 2007

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës, në kuadër të ushtrimit të mandatit kushtetues dhe ligjor për mbikëqyrjen e zbatimit të rregullave dhe parimeve të legjislacionit për shërbimin civil në institucionet e administratës publike të nivelit qendror dhe lokal, kujdes të veçantë i kushton edhe zbatimit të vendimeve …

Lexo më shumë

Avokati i Popullit zemërohet me Kushtetuesen

Avokati i Popullit i Republikës së Kosovës, përmes një deklarate, është shprehur kritik lidhur me kërkesën për masë të përkohshme në rastin e vazhdimit kundër kushtetues të mandatit të tre gjyqtarëve ndërkombëtarë të Gjykatës Kushtetuese. Më 9 tetor 2014, Avokati i Popullit iu drejtua Gjykatës Kushtetuese me kërkesë për shfuqizimin …

Lexo më shumë

Kushtetuesja pezullon Mustafën

Ka pezulluar vendimin e Kuvendit të Kosovës për zgjedhjen e Isa Mustafës në postin e Kryetarit të Parlamentit, institucioni më i lartë  i Ligjit , Gjykata Kushtetuese. Ku pezullim është deri në vendimin e këtij institucioni për kërkesën e deputetëve të PDK-së. Vendimi është publikuar pak çaste më parë në …

Lexo më shumë