fbpx

Tag Archives: kujtesa

Këshilla për ata që mbajnë mend pak

memoria, kujtesa, mend

Çdo njeri mund të përmirësojë kujtesën e të mbajë mend më gjatë, përveç rasteve kur kanë probleme të moshës. Kujtimet janë blloqet ndërtuese të biografive tona. Ata na trgojnë se cfarë kemi bërë gjatë jetës tonë dhe luajnë rol jetësor për të gjithë. Shumë njerëz shqetësohen për mbingarkesën e informacionit …

Lexo më shumë

Është zbuluar mënyra se si mund ta përmirësoni kujtesën tuaj deri në 30%

truri_infoglobi

Një ekip hulumtuesish nga Universiteti i Kalifornisë së Jugut zhvilloi “proteza të kujtesës”, implantet që mund të përmirësonin kujtesën njerëzore. Zbulimi i tyre u paraqit në Institutin e Neurologjisë në Uashington. Pajisja përbëhet nga elektroda që janë ngulitur në tru dhe duhet të imitojnë proceset e memories natyrore duke bërë …

Lexo më shumë

Si ta ruajmë kujtesën?

kujtesa

Nëse nuk dëshironi të përfundoni karrierën tuaj me harresë ekstreme, madje edhe të shkronjave të alfabetit dhe fjalëve që keni përdorur shumë shpesh gjatë jetës suaj, duhet të stimuloni aktivitetin e trurit përmes leximit të librave, shkrimit, mbushjes së fjalëkryqëve dhe aktiviteteve tjera mentale. Kështu na këshillon autori i studimit …

Lexo më shumë