Ballina / Tag Archives: kosnett

Tag Archives: kosnett

Kosnett: Që ta arrijë Evropën, Kosova duhet ta ketë rritjen vjetore 8 për qind për 30 vjet rresht

ambasadori kosnett

Në mbrëmjen e ndarjes së çmimeve që shënuan partneritetin ndërmjet SHBA-së dhe Kosovës, ambasadori amerikan Philip Kosnett ka përcjellur mesazhe të fuqishme pë institucionet e Kosovës, me theks të veçant për qeverinë në ardhje. “Qeveria amerikane është e përkushtuar për të mbështetur popullin e Kosovës, komunitetin afarist dhe qeverinë për …

Lexo më shumë

Kosnett: Vendimi për mosakreditimin e universiteteve është korrekt

Philip Kosnett

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philipp Kosnett, ka mbështetur vendimin e Agjencisë së Akreditimit të Kosovës për t’iu tërhequr akreditimin disa institucioneve të arsimit të lartë. “Është roli i saj që të marrë vendime objektive dhe të bazuara në standarde, për t’iu siguruar studentëve të Kosovës arsimin cilësor …

Lexo më shumë

Diplomatët amerikanë kërkojnë rihapjen e bisedimeve Kosovë – Serbi

Amb_Scot_Kosnett

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Philip Kosnett dhe ai ne Beograd, Kyle Scott, thanë të premten se Kosova dhe Serbia duhet të ndërmarrin veprimet që sigurojnë rifillimin e bisedimeve të ndërmjetësuara nga Bashkimi Evropian dhe nëse e bëjnë këtë, është e mundur një marrëveshje normalizimi brenda vitit 2019. Ata i bënë …

Lexo më shumë