fbpx

Tag Archives: Konferenca e Londrës

105 vjet nga Konferenca e Londrës

Konferenca e ambasadorëve në Londër, mbajtur në 1912-1913 dhe njohur ndryshe edhe si “Konferenca e Paqes në Londër”, ishte një takim ndërkombëtar i gjashtë Fuqive të Mëdha të asaj kohe;Britania e Madhe, Franca, Gjermania, Austro-Hungaria, Rusia dhe Italia. Këto fuqi u mblodhën në dhjetor 1912 si pasojë e sukseseve të …

Lexo më shumë