fbpx

Tag Archives: KEMAL DERVIS

Demokracia përtej komb-shtetit

dervisk_infoglobi

WASHINGTON, DC – Sipas ekonomistit të Harvardit Dani Rodrik, është e pamundur të arrihen njëherësh sovraniteti kombëtar, demokracia dhe globalizimi. Koncepti i “trilemës politike në ekonominë botërore,” i shqyrtuar së fundi edhe nga Javier Solana, është i përdorshëm por megjithatë i mangët. Autor: KEMAL DERVIS Argumenti i Rodrikut, i elaboruar në …

Lexo më shumë