fbpx

Tag Archives: jeta

Interesante, ja nga e ka origjinën jeta

JETA

Origjina molekulare e jetës mund të ketë qenë në hapësirë, thuhet sipas një studimi të ri. Shkencëtarët kanë demonstruar se një numër i molekulave organike mund të formohen kur ekspozohen ndaj kushteve që imitojnë vakumin e ngrirë të hapësirës. Sipas hulumtimit, prania e këtyre molekulave, duke përfshirë ‘propilenin’, ‘etanin’ dhe …

Lexo më shumë

Misteri i fundit i jetës

misteri_1508976942-927461

Kimia dhe biologjia kanë mundësuar zbulime të mëdha në laborator. Por ka diçka që nuk do të arrijmë ta kuptojmë kurrë. Ja përse Si ka filluar jeta? Dhe përse të mos provojmë ta rikrijojmë në laborator? Dikush e ka provuar. Dhe sot, falë atyre studimeve, i kemi idetë pak më …

Lexo më shumë