Tag Archives: Jacques Rupnik

Paralelizma ballkanike

Jacques Rupnik

Indipendentizimi katalanas, i frymëzuar nga shkëputja e Sllovenisë në vitin 1991, ka rindezur tensione separatiste në rajone të ndryshme të ish-Jugosllavisë. Autor: Jacques Rupnik Rënia e Jugosllavisë 25 vite më parë, e bërë më pas sinonim i “ballkanizimit” dhe i konflikteve nacionaliste, është prej kohësh një burim frymëzimi për indipendentistët …

Lexo më shumë