Tag Archives: Irlanda

Irlandë: Demokraci me short

irlanda

Irlandezët po revolucionarizojnë demokracinë duke zgjedhur me short asamblenë e qytetarëve. Shkruan: Matthias Ebert Kur flet për demokracinë të shkon mendja tek votuesit, zgjedhjet dhe të zgjedhurit. Të zgjedhurit debatojnë dhe vendosin për ligjet, të cilave gjithkush duhet t’u përmbahet. Por rezultatet e kësaj procedure nuk janë gjithmonë të kënaqshme. …

Lexo më shumë