Tag Archives: intervistë

Ballkani Perëndimor nga perspektiva e ish ministrit gjerman Christian Schwarz-Schilling

schilling dhe berani

Christian Schwarz-Schilling , ish ministër i Gjermanisë ka dhënë intervistën ekskluzive ku shpalon perspektivat për Ballkanin Perëndimor me fokus në Kosovën. Intervistoi: Evliana Berani Berani: Cilat janë pritjet pas zhvillimeve të fundit në Berlin lidhur me rajonin e Ballkanit, sidomos për raportet e ardhshme mes Kosovës e Serbisë. Si i …

Lexo më shumë

Bieber : Rivizatimi i kufijve, skenar i rrezikshëm; Mosliberalizimi vendim i padrejtë

bieber _berani

Në intervistën ekskluzive të realizuar për emisionin “55 minuta” të televizionit publik të Kosovës, analisti botëror, profesor i Universitetit të Gracit në Austri, z. Florian Bieber ka shpaluar pikëpamjet e tij për dialogun mes Kosovës e Serbisë, për idenë e korrigjimit të kufirit, për ndikimin që mund ta ketë qasja …

Lexo më shumë

Serwer për ndryshimin e kufijve: Kjo ju diskualifikon nga antarësimi në BE

Serwer thotë se SHBA nuk e ka ndryshuar qëndrimin ndaj Kosovës

Njohësi i çështjeve të Ballkanit, Daniel Serwer, ​ka thënë se nuk do të duhej të ndodhte ndryshimi i kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. “Nuk ka nevojë për një korrektim kufijsh. Çfarëdo ndryshimi kufijsh, përjashtimisht atyre të vegjël, është i rrezikshëm”, ka thënë ai në intervistën e realizuar nga Evliana Berani …

Lexo më shumë

Intervistë e rrallë me Hasan Prishtinën

hasan prishtina

Rastësisht duke kërkuar diçka krejt tjetër e gjeta këtë intervistë me atdhetarin dhe politikanin shqiptar Hasan Prishtina e që ndoshta është me interes për lexuesit shqiptar. Kjo intervistë është zhvilluar në Prishtinë më 25 korrik 1912 nga Baron E. Winder-Kriglstein,për gazetën“ Neue Freie Presse” e që është botuar më 3 …

Lexo më shumë

Mustafa: Pa plotësimin e disa kritereve MSA mbetet e mangët

Për klimën e biznesit, politikat zhvillimore, ekonominë, konkurrencën, MSA-në , ndikimin e teknologjisë në biznese e në mirëqenjen e njeriut, si dhe segmentet e tjera të rëndësishme për zhvillimin e Kosovës dhe ngecjet e saj zhvillimore, infoGlobi i sjell pikëpamjet e z. Veprim Mustafa, Drejtor i Marketingut të kompanisë “Fluidi”. …

Lexo më shumë