Tag Archives: Iluminati

Kush është Iluminati?

iluminati

Illuminati, ose më saktë “Rendi i Illuminati”, ishte emri i një shoqërie sekrete bavareze e shekullit të tetëmbëdhjetë. Sipas historiografisë zyrtare, ajo u krijua në Ingolstadt, Gjermani, më 1 maj 1776 nga Johann Adam Weishaupt (1748 – 1830), si një alternativë ndaj Masonerisë, duke supozuar një strukturë të ngjashme. Emri …

Lexo më shumë

Çka janë këto “dëshmi” për Iluminati

iluminati

Ish-ministri i Mbrojtjes i Kanadasë ka bërë një deklaratë tronditëse se “Illuminati” është i vërtetë dhe po drejton fshehurazi botën, duke bërë “triliona” nga industria e naftës. Paul Hellyer, ish-ministër i mbrojtjes së Kanadasë, besohet të jetë politikani më i lartë që ka mbështetur haptazi teorinë e Iluminatit. 94-vjeçari tha …

Lexo më shumë

Konspiracione: Liderët iluminati

Mbledhja e liderëve më të fuqishëm të globit në Hamburg për samitin e G20-ës ka bërë që mbarë bota t’i kthejë sytë nga Gjermania. Por disa gjeste apo qëndrime të liderëve kanë zgjuar polemika të mëdha, sidomos në mesin e teoricienëve konspirativ, raporton gazeta britanike “Daily Express” në një artikull …

Lexo më shumë