fbpx

Tag Archives: ideatori i teorisë

Kush ishte ideatori i teorisë për heqjen e autoritetit të shtetit mbi paranë

euro, para

Ishte viti 1976 kur ekonomisti austriak, Frederich Hayek, në librin e tij “Denacionalizimi i parasë” propozoi heqjen e autoriteteve kontrolluese të parave. Ideja e Hayekut ishte që paratë të emetoheshin nga shumë institucione financiare, dhe jo të ketë monopol dhe kontroll nga një autoritet qendror, siç ngjashëm ndodh me bankat …

Lexo më shumë