Tag Archives: Hawking

Hawking dhe paradoksi kozmik

Hawking

Punimi hulumtues përfundimtar i Prof. Stephen Hawking sugjeron se Universi ynë mund të jetë një nga shumë universe tjera të ngjashme. Teoria zgjidh një paradoks kozmik të krijuar nga vetë fizikani i ndjerë. Ajo gjithashtu tregon një rrugë përpara për astronomët për të gjetur dëshmi për ekzistencën e universeve paralele …

Lexo më shumë

Jeta e shkencëtarit Stephen Hawking

hawking

Në Britani vdiq astrofizikani me famë botërore Stephen Hawking. Në janar të këtij viti ai festoi ditëlindjen e 76-të, duke sfiduar të gjitha parashikimet e mjekëve. Shkencëtari britanik, autori i librit “Një histori e shkurtër e kohës”, besohet të jetë një nga njerëzit më të moshuar që mbijetojnë me sëmundjen …

Lexo më shumë

Latifi: Hawking në çështjen e religjionit mbeti deri në fund iluminist

blerim latifi

Intervistë me Blerim Latifin – profesor i filozofisë së religjionit në Universitetin e Prishtinës – për Stephen Hawking, fizikanin britanik që vdiq në moshën 76 vjeçare. Express: Sot gjithandej mediave nëpër botë ishte lajm i rëndësishëm vdekja e fizikanit të njohur britanik Stephen Hawking. Për një kohë të gjatë Hawking …

Lexo më shumë

Vdes Stephen Hawking

Hawking

Fizikanti i njohur botëror Stephen Hawking ka vdekur në moshën 76 vjeçare. Ai vdiq në mënyrë paqësore në shtëpinë e tij në Kembrixh në orët e hershme të së mërkurës, tha familja e tij. Stephen ishte i njohur për punën e tij me vrima të zeza dhe relativitet, dhe shkroi …

Lexo më shumë