Tag Archives: greva

SHBA, mbi 50 mijë punëtorë fillojnë grevën

greva

Anëtarët e sindikatës së Bashkuar të Punëtorëve të Industrisë së Automobilëve (UAW) filluan sot grevën ndaj kompanisë General Motors, ndërsa nuk u arrit marrëveshje për nënshkrimin e një kontrate të re kolektive. Megjithëse pritej të rifillonin bisedimet, sot fabrikat që prodhojnë makina në nëntë shtete amerikane, me rreth 50 mijë …

Lexo më shumë

Ndërpritet greva në Aeroportin “Adem Jashari”

Aeroporti Adem Jashari

Sindikata e Punëtorëve të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, ka bërë të ditur se ka ndërprerë grevën disa ditore, siç thuhet, pas diskutimeve të brendshme. “Dëshirojmë të njoftojmë të gjithë udhëtarët tanë se pas diskutimeve brenda kompanisë me Sindikatën e Punonjësve të Aeroportit ‘Adem Jashari’ kemi ardhur në një …

Lexo më shumë

Greva në aeroport

aeroporti, adem jashari, greva, kosova

Ka nisur greva e punëtorëve në Aeroportin “Adem Jashari” në Prishtinë Kjo grevë e punëtorëve që zgjati deri në orën 09:00 për një orë ka krijuar tollovi të madhe edhe tek qytetarët që po prisnin për të udhëtuar. Ndryshe, Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës “Adem Jashari”, ka njoftuar se përkundër grevës …

Lexo më shumë

Grevë për pesë kërkesa

aeroporti, adem jashari, greva, kosova

Punëtorët e Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, që prej shtatë muajsh janë duke kërkuar të drejtat e tyre Pesë kërkesat e punëtorëve drejtuar menaxhmentit të Aeroportit të Prishtinës janë: kompensimi dhe benefitet për rrezikshmërinë, të eliminohen dallimet në pagesë në rastet ku punëtorët kanë detyrat dhe përshkrimin e njëjtë …

Lexo më shumë