Tag Archives: grenlanda

Ulni nivelin e ndotjes, përndryshe do të shihni zhdukjen e qyteteve prej rritjes së nivelit të detit

ipcc, okb, alaska, himalaja, grenlanda, climate change, warming climate

Kështu paralajmëruan shkencëtarët që ndërmorën një studim të lidhjes mes oqeaneve, akullnajave dhe klimës  Pak ditë pasi miliona njerëz të rinj kërkuan përfundimin e ekpoës së lëndëve djegëse fosile duke ndërmarrë protesta në të gjithë botën, një raport i ri i panelit të ekspertëve të Organizatës së Kombeve të Bashkuara, …

Lexo më shumë

Grenlanda po shkrihet

grenlanda, akulli, nasa

Shkaku i nxehtësisë së gushtit do të shkrihen rreth 197 miliardë tonë akull që ndodhen nëpër dete të ndryshme Në Grenlandë vetëm brenda një dite, janë shkrirë 12 miliardë tonë akull, si pasojë e të nxehtit të lartë. Me ngjyrë hiri janë krijuar lumenj nëpër akullnaja, derisa në shumë pjesë …

Lexo më shumë