Tag Archives: Gjykata Kushtetuese

Kushtetuesja ia refuzon Haradinajt kërkesën për interpretim të kompetencave të Qeverisë së dorëhequr

Gjykata Kushtetuese e Kosovës e ka cilësuar të papranueshme për interpretim kërkesën e kryeministrit në largim të Kosovës, Ramush Haradinaj, lidhur me definimin e kompetencave dhe funksionimit të Qeverisë pas dorëheqjes së kryeministrit. “Gjykata konkludoi se çështjet e ngritura nga parashtruesi i kërkesës nuk hyjnë në fushëveprimin e jurisdiksionit të …

Lexo më shumë

10 të nominuarit për anëtar në Gjykatën Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese

Komisioni i Posaçëm për shqyrtimin e kandidatëve për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese ka nominuar 10 persona të cilët i plotësojnë kushtet formale juridike për të qenë anëtar. Komisioni konstatoi se 10 të nominuarit: Shqipdon Fazliu, Emrush Kastrati, Shkëmb Manaj, Besfort Rrecaj, Makfirete Krasniqi, Vigan Qorrolli, Ramë Hyseni, Hashim Çollaku, Shqipe …

Lexo më shumë