fbpx

Tag Archives: FMN

Kristalina Georgieva, kandidatja e vetme për ta drejtuar FMN-në

Kristalina Georgieva, fmn

Numri dy aktual i Bankës Botërore, bullgarja Kristalina Georgieva, është e vetmja në radhë për të marrë kreun e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) duke zëvendësuar Christine Lagarde e cila u dorëhoq për të drejtuar BQE-në, njoftoi institucioni me qendër në Uashington. “Periudha e prezantimit të kandidaturave në postet e drejtorit …

Lexo më shumë

FMN: Kosova me rritjen 4 për qind

llogoja e fmn

Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin e Pasqyrës Ekonomike Globale të prillit, të publikuar sot ka vendosur që të mbajë të pandryshuar pritshmërinë për rritjen ekonomike të Shqipërisë në vitin 2018 prej 3.7%. Për periudhën afatmesme, FMN pret që rritja të përshpejtohet lehtë, duke arritur në 3.8% në 2019-n ndërsa deri …

Lexo më shumë

Reçica takim me përfaqësues të FMN-së

Skender_Reçica_InfoGlobi

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica priti sot në një takim përfaqësues të Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtarë (FMN), të kryesuar nga Stephanie Eble, shefe e misionit për Kosovë dhe Ruud Vermeulen, përfaqësues rezident për Kosovën. Sipas njoftimit të Ministrisë, Reçica dhe përfaqësues të FMN-së diskutuan rreth reformave …

Lexo më shumë

Kosova s’ka mbështetje të mjaftueshme nga institucionet financiare ndërkombëtare

Kosova pa mbështetje finan

Kosova nuk ka arritur të përfitojë mjaftueshëm mbështetjen financiare nga mekanizmat financiarë ndërkombëtarë, vlerësojnë ekspertë të ekonomisë dhe përfaqësues të bizneseve. Sipas tyre, përfitimet e Kosovës kanë munguar, pavarësisht anëtarësimit të saj në disa prej institucioneve të rëndësishme financiare që nga vitit 2009 e këndej. Me një popullsi prej afër …

Lexo më shumë