fbpx

Tag Archives: Evropë

Mbipopullimi i burgjeve në Evropë

burgjet

Qeveria franceze po reformon burgjet që aktualisht janë ndër më të ngarkuarit në Evropë. Plani që u hartua pas një greve të rojeve të burgjeve në janar, përfshin eliminimin e ndëshkimeve me burgimeve afat-shkurtra për disa shkelje dhe shtimin e alternativave të tjera në vend të ndalimit 24 orësh. Por …

Lexo më shumë

Krizë e demokracisë në Evropën Juglindore

Një formë e re sundimi po përhapet në Ballkan: qeverisje autoritare, argumentim nacionalist, drejtim neoliberal i ekonomisë. Një korrigjues i rëndësishëm mund të ishte Bashkimi Evropian – që duhet të vazhdojë angazhimin. Shumë simptoma të krizave, të cilat i përjetojnë aktualisht demokracitë evropiane janë zhvilluar, manifestuar dhe kanë zënë rrënjë …

Lexo më shumë