fbpx

Tag Archives: EQAR

Drejtori i EQAR’it thotë se përjashtimi i Kosovës do t’i izolojë studentët kosovarë

Universiteti hasan prishtina

Përjashtimi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim nga Regjistri Evropian për Cilësi të Arsimit të Lartë (European Quality Assurance Register for Higher Education – EQAR) do të ketë pasoja të mëdha për studentët e diplomuar kosovarë që duan të vazhdojnë studimet në ndonjë universitet ndërkombëtarë. Drejtori i EQAR, Colin Tuck …

Lexo më shumë

EQAR: AKA përjashtohet nga Regjistri Evropian për Cilësi të Arsimit të Lartë – DOKUMENT

Akademia e Shkencave të Kosovës

Shkarkimi i bordit të Agjencisë Kosovare të Akreditimit, që kishte bërë kryeministri Ramush Haradinaj menjëherë pasi kishte formuar qeverinë e tij, ka lënë pasoja për Kosovën në rrafshin ndërkombëtar. Në mungesë të bordit, vendi është përjashtuar nga Regjistri Evropian për Sigurimin e Cilësisë të Arsimit të Lartë (EQAR) Në një …

Lexo më shumë

Presidenti i EQAR letër Qeverisë, kërkon sqarime për shkarkimet në Agjencinë e Akreditimit

qeveria

Presidenti i Regjistrit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR), Karl Dittrich përmes një letre ka kërkuar sqarime për shkarkimet e Bordit të Këshillit Shtetëror të Cilësisë dhe ushtrueses së detyrës së Agjencisë së Kosovës për Akreditim. Në letrën drejtuar ministrit të Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri …

Lexo më shumë