fbpx

Tag Archives: ekonomia

Sistemi shëndetësor në Kosovë nuk konsiderohet pjesë e ekonomisë

QKUK

Kosova nuk ka ndonjë strategji që trajton sistemin shëndetësor si pjesë përbërëse të ekonomisë, thonë në Qeverinë e Kosovës. Organizata Botërore e Shëndetësisë kishte rekomanduar që investimet në shëndetësi dhe mirëqenie të ngërthejnë në vete edhe sektorë të ndryshëm që ndërlidhen me shëndetësinë. Ministri i Shëndetësisë në Qeverinë e Kosovës, …

Lexo më shumë

Maqedonia me borxhe e mbipunësime

shkupi

Kompanitë në pronësi shtetërore në Maqedoni, vitin e kaluar kanë treguar humbje prej afër 36 milionë euro si dhe kanë dyfishuar numrin e të punësuarve në dhjetë vitet e fundi. Në 129 ndërmarrje publike në tërë Maqedoninë, janë të punësuar 17.872 persona, tregon Regjistri i të punësuarve në sektorin publik. …

Lexo më shumë

Mustafa: Pa plotësimin e disa kritereve MSA mbetet e mangët

Për klimën e biznesit, politikat zhvillimore, ekonominë, konkurrencën, MSA-në , ndikimin e teknologjisë në biznese e në mirëqenjen e njeriut, si dhe segmentet e tjera të rëndësishme për zhvillimin e Kosovës dhe ngecjet e saj zhvillimore, infoGlobi i sjell pikëpamjet e z. Veprim Mustafa, Drejtor i Marketingut të kompanisë “Fluidi”. …

Lexo më shumë