fbpx

Tag Archives: dorëshkrime

Zbulohen dorëshkrime të vjetra 1500 vjet

zbulime

“Koha e zbulimeve të mëdha s’ka mbaruar ende” Doni prova? Një grup studiuesish në Bibliotekën Elektronike të Dorëshkrimeve të Lashta (EMEL) në Kaliforni përdorën një teknologji të re mbi dorëshkrimet e lashta për të konkluduar në zbulimin e shkrimeve në gjuhët e humbura në pergamenë që ishin larë dhe ripërdorur. …

Lexo më shumë