fbpx

Tag Archives: Dionis filozofi

Kush ishte Dionis filozofi

Dionis_filozofi

Ngjarjet e shtatorit të vitit 1611, përveç karakterit çlirimtar e antifeudal ishin dhe një moment domethënës konflikti fetar. Dështimi i kryengritjes së Dionis filozofit e rëndoi dhe më tej gjendjen e të krishterëve të sanxhakut të Janinës. Turqit e shkatërruan nga themelet manastirin e Shën Dhimitrit, ku peshkopi Dionis kishte …

Lexo më shumë