fbpx

Tag Archives: deputetët

Maqedoni, u hiqet imuniteti 6 deputetëve

Maqedoni_deputetet_imuniteti

Parlamenti i Maqedonisë votoi heqjen e imunitetit të gjashtë deputetëve opozitarë, të akuzuar nga prokuroria publike për pjesëmarrje në ngjarjet e dhunshme të 27 prillit në parlament. 67 deputetë nga 120 që ka parlamenti i Maqedonisë votuan të premten për heqjen e mandatit të kolegëve të tyre. Ligjvënësit e opozitës …

Lexo më shumë

Maqedoni, verifikohen dorëheqjet e 8 deputetëve

Kuvend_6

Tatjana Llallçevska, Aneta Simeska Dimovska, Lidija Tasevska, Riste Tashev, Konstantin Konstatinov, Meral Uzeiri Ferati, Rexhep Memedi janë deputetët e rinj të Kuvendit. Pasi komisioni përkatës verifikoi mandatet, në seancë plenare me 78 vota pro nga gjithsej 104 prezent, Kuvendi vendosi që këto deputetë t’i zëvendësojnë 8 deputetët që u shkarkuan …

Lexo më shumë

Deputetët diskutojnë për RTK-në

RTK

Anëtarët e Komisionit parlamentar për Administratë Publike, Qeverisje Lokale dhe Media kanë diskutuar të premten për nisjen e hartimit të një ligji për Transmetuesin Publik të Kosovës (RTK). Në debatin brenda mbledhjes së Komisionit, anëtarët kanë folur për gjetjen e një modeli në bazë të të cilit pritet të fillojë …

Lexo më shumë

Këta janë deputetët e rinj me të cilët zëvendësohen ata që u bënë ministra

Kuvendi i Kosovës

Deputetët e koalicionit qeverisës të cilat tanimë janë betuar si ministra të Qeverisë së Kosovës, do t’ia lirojnë vendin kolegëve nga partitë e tyre, përveç, Ramush Haradinajt që ia liron vendin një kandidatit të PDK-së dhe Behgjet Pacollit, i cili ia liron vendin një kandidati të LDK’së. Duke marrë parasysh …

Lexo më shumë