fbpx

Tag Archives: Daniel Serwer

Serwer: Kundërshtari i pavarësisë Bolton, e do të shkatërruar projektin e Clintonit

daniel serwer

Ish-zyrtari i Departamentit të Shtetit Amerikan, Daniel Serwer, ka shpjeguar arsyet që, sipas tij, do ta shtyjnë administratën Trump të përkrahë ndryshimin e kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. Serwer është prej kundërshtarëve të parë dhe më të mëdhenj të idesë së korrigjimit të kufijve, ndarjes apo shkëmbimit të territoreve mes …

Lexo më shumë

Serwer për ndryshimin e kufijve: Kjo ju diskualifikon nga antarësimi në BE

Serwer thotë se SHBA nuk e ka ndryshuar qëndrimin ndaj Kosovës

Njohësi i çështjeve të Ballkanit, Daniel Serwer, ​ka thënë se nuk do të duhej të ndodhte ndryshimi i kufijve mes Kosovës dhe Serbisë. “Nuk ka nevojë për një korrektim kufijsh. Çfarëdo ndryshimi kufijsh, përjashtimisht atyre të vegjël, është i rrezikshëm”, ka thënë ai në intervistën e realizuar nga Evliana Berani …

Lexo më shumë

Serwer: Ballkani në rrezik nga dhuna dhe paqëndrueshmëria politike

Ballkani_infoglobi

Rreziku i një ripërtëritjeje të dhunës dhe paqëndrueshmërisë politike po rritet në Ballkan, sipas analistit Daniel Serwer, një njohës i mirë i problematikave të rajonit. Dekadat e progresit në pajtimin e paskonfliktit dhe rimëkëmbjen ekonomike në vazhdën e ndërhyrjeve të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara të viteve 1990, janë venitur, …

Lexo më shumë