fbpx

Tag Archives: çmimi Nobel

U dha çmimi Nobel në Kimi

çmimi Nobel

Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave i ka dhënë çmimin Nobel në Kimi shkencëtarëve Jacques Dubochet, Joachim Frank dhe Richard Henderson. Ata analizuan biomolekulat përmes ngrirjes. Kjo teknologji e freskët e mikroskopit ka revolucionarizuar biokiminë. Falë tyre, së shpejti mund të kemi imazhe të detajuara të qelizave komplekse të jetës. Ata …

Lexo më shumë