fbpx

Tag Archives: bujqesia urbane

Bujqësia urbane në New York

Anastasia Plakias, sunset parka, new work, shba, bujqesia urbane

New York-u, oazë e vërteë e natyrës së kultivuar, të aftë për të prodhuar 36 tonë fruta dhe perime për të furnizuar dyqanxhinjtë e qytetit Kopshtet që prodhojnë fruta dhe perime në sasi; ulin kostot e transportit; zvogëlojnë efektet e dëmshme të nxehtësisë së qyteteve; lejojnë zvogëlimin e përdorimit të …

Lexo më shumë

Fejton: Bujqësia urbane, një koncept i ri jetese, një mënyrë e re e të ushqyerit (3)

A mbrohet mjedisi me dokumente zyrtare?! Autore Behare Bajraktari Të gjithë njerëzit, deklarativisht, thonë se janë dashamirës të gjelbërimit, prandaj duhet të jen edhe përgjegjës për shëndetin e tyre të cilin e rrezikon ndotja e mjedisit. Në BE për rreth 30 vjet janë nxjerr mbi 200 direktiva e rregullore që …

Lexo më shumë