Tag Archives: blockchain

Steve Bannon përgëzon kriptovalutat

bannon

Steve Bannon, ish-shefi strateg i Presidentit të SHBA, Donald Trump, tha se kriptovaluta mund të jenë një pasuri për lëvizjen anti-krijuese evropiane në një ngjarje të sponsorizuar nga gazeta zvicerane Die Weltwoche më 6 mars. Në leksionin e tij në Zyrih, Bannon deklaroi se kriptovalutat dhe Blockchain do të “fuqizojnë …

Lexo më shumë

Kosova avancon në blockchain

bitcoin-mining

Sot do të bëhet sot hapja solemne e Blockchain Institute në Prishtinë. Ermal Sadiku, tha se hapja e “Blockhain Institute”, është me rëndësi për hulumtimin e Blockchain dhe të Kriptovalutave. “Ideja është që të kemi certifikatë. Ky është qëllimi jonë”, tha ai në emisionin e mëngjesit në RTK. Sipas tij …

Lexo më shumë

Ari sikur Bitcoin

Ari është drejt digjitalizimit. Ashtu si kriptovalutat, ku më e njohura është Bitcoin, edhe ari do të shfrytëzojë të njëjtën teknologji të quajtur blockchain për të gjurmuar rrugën që ndjek ari i nxjerrë nga minierat, i shitur nga ndërmjetësit dhe shkrirë nga ricikluesit. Bëhet fjalë për mbikëqyrjen e një tregu …

Lexo më shumë