Tag Archives: BE

Kosova në gjendje të pafavorshme në agjendën e zgjerimit të BE-së

Të martën e ardhshme, Komisioni Evropian pritet të publikojë strategjinë për Ballkanin Perëndimor dhe afatet e mundshme të anëtarësimit të këtyre vendeve në Bashkimin Evropian. Projekt-dokumenti që është ende duke u diskutuar, me gjithë përfshirjen e të gjashtë vendeve të rajonit, parasheh që Serbia dhe Mali i Zi të hyjnë …

Lexo më shumë

Apostolova: Kriteret ekonomike – të rëndësishme për integrim në BE

Kosova duhet t’i përmbushë kriteret ekonomike të kërkuara nga Bashkimi Evropian, në mënyrë që të kualifikohet për tregun e përbashkët të BE-së, ka deklaruar Përfaqësuesja e Bashkimit Evropian në Prishtinë, Nataliya Apostolova. Këto komente, ajo i ka bërë pas pranimit të raportit vjetor të Qeverisë së Kosovës për reformat ekonomike …

Lexo më shumë

Rohan: Kosova varet nga BE dhe ShBA, mos i lëndoni proceset integruese

rohan

Parlamenti i Kosovës edhe mund ta zhbëjë Gjykatën Speciale. Por, para këtij veprimi duhet gjetur alternativa për t’i zbardhur pretendimet për krime lufte. Për këtë duhet marrëveshje me komunitetin ndërkombëtar përfshirë BE’në dhe SHBA’në. Kosova është shtet i pafuqishëm, s’është anëtar i BE’së dhe as i OKB’së. Vendimmarrje e tillë …

Lexo më shumë

Pesë shtete të BE-së, pengesë për perspektivën evropiane të Kosovës

Bashkimi Evropian i ka ofruar Kosovës perspektiva evropiane, por kjo perspektivë mbetet deklarative përderisa nuk bëhet hapa konkret në lëvizjet praktike drejt proceseve integruese, thonë njohësit e marrëdhënieve ndërkombëtare. Labinot Greiçevci, studiues i marrëdhënieve ndërkombëtare tha për Radion Evropa e Lirë, se perspektiva evropiane e Kosovës dhe e Ballkanit Perëndimor …

Lexo më shumë