fbpx

Tag Archives: bankat

Shqipëria i jep kredi Kosovës

kredi

Kosovarët klientët kryesorë të bankave të nivelit të dytë në Shqipëri për sa i përket kredisë së dhënë jashtë vendit nga këto banka. Kredia, e cila ka dalë jashtë Shqipërisë për 6-mujorin e parë të këtij viti është në vlerën e 442 milionë eurove, duke rritur peshën e saj në …

Lexo më shumë

Deri në vitin 2025 rreth 2 milionë bankierë do të mbesin papunë

bankat

Për shkak të zhvillimit të teknologjisë gjatë pesë vjetëve të ardhshme rreth një e treta e punëve aktuale bankare do të zhduken, tha ish-shefi i Citigroup, Vikram Pandit, në një intervistë me Bloomberg. Inteligjenca artificiale dhe robotike ka zvogëluar nevojën për punëtorë në disa prej sektorë bankarë, siç janë kontabiliteti, …

Lexo më shumë