fbpx

Tag Archives: arsimi

Kokaj: Truri i fëmijëve nuk është shportë mbeturinash; Arsimi në gjendje të mjerueshme

jahja kokaj vv

Jahja Kokaj nga lëvizja Vetëvendosje ka thënë se situata arsimore e shkencore në Kosovë është e mjerueshme. Ai ka folur të mërkurën në “Debat” te RTK, ku temë ka qenë Arsimi. “Gabimet shkencore në tekstet shkollore janë kolosale. Ekzistojnë gabime. Ato mund të korrigjohen nga universiteti deri te shkolla e …

Lexo më shumë

Ismaili: Autoriteti i mësuesit duhet të kthehet, arsimi duhet të depolitizohet

Xhafer Ismaili nga Partia Euroatlantike e Kosovës (PEK) ka thënë se duke hapur universitete nuk është ngritur cilësia, përkundrazi ajo ka shkuar duke rënë. Ai ka folur të mërkurën në “Debat” te RTK, ku temë ka qenë Arsimi. “Autoriteti i mësuesit duhet të kthehet. Arsimi duhet të depolitizohet. Profesionalizmit duhet …

Lexo më shumë

Kosnett: Vendimi për mosakreditimin e universiteteve është korrekt

Philip Kosnett

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philipp Kosnett, ka mbështetur vendimin e Agjencisë së Akreditimit të Kosovës për t’iu tërhequr akreditimin disa institucioneve të arsimit të lartë. “Është roli i saj që të marrë vendime objektive dhe të bazuara në standarde, për t’iu siguruar studentëve të Kosovës arsimin cilësor …

Lexo më shumë